Komuniké z výjazdového rokovania vlády SR 24. marca

24.03.2010 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 24. marca (TASR) - Vláda Slovenskej republiky sa dnes zišla v Starej Ľubovni na 198. schôdzi a rokovala pod vedením predsedu vlády Slovenskej republiky Róberta Fica.
Na zasadnutí neboli prítomní: podpredsedníčka vlády SR a ministerka spravodlivosti SR Viera Petríková; minister obrany SR Jaroslav Baška; Neprítomných ministrov zastupovali štátni tajomníci.

Vláda SR prerokovala a schválila návrh na podporu rozvoja turizmu okresov Stará Ľubovňa, Kežmarok a Levoča a jeho vplyv na zamestnanosť, konkurencieschopnosť a ekonomický rast. Návrh predložil minister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh na vymenovanie člena Dozornej komisie Slovenského rozhlasu. Návrh predložil minister kultúry SR Marek Maďarič.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh účasti oficiálnej delegácie Slovenskej republiky vedenej predsedom vlády SR Róbertom Ficom na zasadnutí Európskej rady v Bruseli v dňoch 25. - 26. marca 2010. Návrh predložil minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák.
Vláda SR prerokovala a schválila Dodatok k plánu zahraničných stykov členov vlády, štátnych tajomníkov a predsedov ostatných ústredných orgánov štátnej správy SR na marec 2010. Návrh predložil minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh na uvoľnenie prostriedkov z rezervy vlády SR v nadväznosti na Návrh podporu rozvoja turizmu okresov Stará Ľubovňa, Kežmarok a Levoča a jeho vplyv na zamestnanosť, konkurencieschopnosť a ekonomický rast. Návrh predložil minister financií SR Ján Počiatek.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh na poukázanie prostriedkov obciam pre zariadenia sociálnych služieb zriadené alebo založené obcou po 1.7.2002 a vyšším územným celkom na financovanie sociálnych služieb poskytovaných neverejnými poskytovateľmi. Návrh predložila ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny SR Viera Tomanová.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh na realokáciu finančných prostriedkov do Regionálneho operačného programu na zabezpečenie financovania čiastkových investičných projektov súvisiacich s projektom Európske hlavné mesto kultúry – Košice 2013. Návrh predložil minister kultúry SR Marek Maďarič.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh na uzavretie Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Kirgizskej republiky o zrušení vízovej povinnosti pre držiteľov diplomatických pasov. Návrh predložil podpredseda vlády SR a minister vnútra SR Róbert Kaliňák.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh na uzavretie Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Kazašskej republiky o vojnových hroboch. Návrh predložil podpredseda vlády SR a minister vnútra SR Róbert Kaliňák.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh na uzavretie Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Indonézskej republiky o zrušení vízovej povinnosti pre držiteľov diplomatických pasov a služobných pasov. Návrh predložil podpredseda vlády SR a minister vnútra SR Róbert Kaliňák.
Vláda SR prerokovala a schválila návrh na uzavretie Vykonávacieho protokolu medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Ruskej federácie o vykonávaní Dohody medzi Európskym spoločenstvom a Ruskou federáciou o readmisii zo dňa 25. mája 2006. Návrh predložil podpredseda vlády SR a minister vnútra SR Róbert Kaliňák.
Vláda SR prerokovala a vzala na vedomie informáciu o postupe plnenia uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 548 z 29. mája 2002 k návrhu na majetkové vyrovnanie vo vojenskom obvode Javorina. Návrh predložil minister obrany SR Jaroslav Baška.
 

Vyberte región